Serviciu montaj cosuri de fum


Este obligatorie respectarea reglementarilor tehnice de specialitate in vigoare la montajul cosului de fum.

 

Instalatorul sursei de caldura trebuie sa respecte instructiunile privind racordarea la cosul de fum.

 

Garantia este conditionata de punerea in opera a sistemului complet si de respectarea tehnologiei de montaj.


Normele de sanatate si securitate in munca trebuie respectate de catre montatorul cosul de fum. 

 

 

Constructie cos de fum ceramic

 

Pentru constructia unui cos de fum ceramic profesional ( Schiedel – Uni, Rondo, Quadro) va sfatuim sa folositi accesoriile si mortarul din aceasi gama. Elementele de manta sunt aplicate dupa construirea soclului. Astfel se face loc petru orificiul de aerisire, colectorul de condens si usita de curatire.

 

 

In interiorul mantei se introduc placile din vata mineral, taiate in dreptul canalelor de ventilare. Cu ajutorul chitului special de imbinare Schiedel se imbina tuburile de samota. Pentru a se ajunge la inaltimea dorita se monteaza un numar necesar de mantale, placi si tuburi de 33 cm lungime.

 

 

Racordul de fum va fi montat la inaltimea stabilita de instalatorul sursei de caldura. Se monteaza urmatoarele elemente de manta, vata minerala si tuburi de samota , dupa care se executa capul de cos cu placa finisata si con sau cu deflector si placa de beton.

 

 

Se pot monta si elemente prefabricate, optional. Urmeaza montajul clapetei antiexplozie si racordul pentru canalul de fum, in cazul in care s-a optat pentru aplicarea ulterioara a acestuia.

 

 

Pentru asigurarea statica a cosului de fum masurile necesare revin in sarcina beneficiarilor.

 

Realizam si servicii de montaj pentru cosurile de fum mai special, ce necesita o asigurare static suplimentara sau corset metalic.

 

 

 

Montaj cos de fum inox

 

 

Cosurile de fum din inox precum Schiedel ICS, Schiedel Premeter sunt special concepute pentru a fi folosite la evacuarea gazelor de ardere provenite de la combustibili lichizi, solizi sau gazosi, a caror instalatie este pe exteriorul caldirilor de obicei.

Inainte de realizarea montajului se stabilesc si se traseaza cotele de pornire, prindere, racordare, descarcare si distanta fata de elemente adiacente combustile ale locuintei.

Conditiile de rezemare se realizeaza pe o fundatie de beton sau structura de rezistenta.

In cazul in care cosul de fum functioneaza in regim cu suprapresiune, garniturile de etansare sunt necesare si se vor monta obligatoriu. Pentru rezistenta si stabilitate cosului de fum, sunt necesare montarea colierelor de fixare si consolele de descarcare la distantele maxime precizate.

Pentru montajul cosului de fum de inox pe exterior, conducta de evacuare a condensului trebuie izolata termic pe intreaga lungime. Reglementarile tehnice de specialitate solicita sa se mentina o distanta minima de siguranta, intre sistemul de cos de fum din otel inoxidabil Schiedel si elementele adiacente ale constructiei exacutate din materiale de combustibile.

La strapungerea peretilor din materiale combustibile, in jurul canalelor de racordare pe o raza de 200 mm se va prevedea un strat termoizolant, fabricat dintr-un material cu conductivitate termica redusa, semirigid.

Lucrarile de verificare si curatare a sistemului de cos de fum de inox sunt realizate exclusiv de catre personal calificat si autorizat, respectand legislatia nationala in vigoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cosuri de fum industriale

 

Pentru realizarea de constructie a cosurilor de fum de mare amploare/industrial, necesita o evaluare precisa la fata locului de catre technician specializat.

Firma noastra are echipa specializata si experienta in montarea cosurilor de fum industrial, incadrandu-se si partea de evaluare a echipamentelor de panificatie sau a diferitelor generatoare de caldura. 

 

 

 

 

 

 

 

  Costuri

 

  Pretul pentru realizarea unui montaj de cos de fum se va calcula in functie de :

 

   - Gradul de complexitate a lucrarii

   - Amplasarea acestuia: exterior sau interior

   - Inaltimea acestuia

   - Diametru

   - Partea de asigurare static, daca este cazul

   - Tipul de cos

   - Finisat la gri sau finisaj total

   - Inaltimea libera a cosului de fum deasupra acoperisului

 

  Pentru o evaluare cat mai sigura a costurilor finale este necesara o constatare la fata locului. 

 

 

 

In costul lucrarii este inclus si pretului serviciului de montaj al cosului de fum. Consultanta prealabila si evaluarea la fata locului atat in marile orase cat si la distante scurte fata de oras, nu prepun costuri. Pentru localitatile indepartate fata de orasele principale din tara, in cazul evaluari cosurilor de fum industriale se percep anumite taxe. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati!

 

 

 

 

 


Cerere de oferta pentru serviciu-montaj-cosuri-de-fum
×